Lila.bg лого


Кошница

Нямате продукти във Вашата кошница.

Междинна сума: 0,00 лв.

Обща информация и сравнителни таблици

 

Какво представляват продуктите за дамска хигиена за многократна употреба

Продуктите за дамска хигиена за многократна употреба са алтернатива на превръзките и тампоните за еднократна употреба. Те имат редица предимства пред стандартните превръзки и тампони. На първо място, те са нежни за тялото и удобни при употреба, дори повече от еднократните продукти. Не предизвикват алергии и на се ароматизирани. Продуктите помагат за опазване на околната среда тъй като имат дълъг живот и намаляват количеството отпадъци. И не на последно място те са добра инвестиция и намаляват Вашите разходи.

Менструалните чашки са направени от безопасни за тялото материали. Те се сгъват и се поставят във влагалището. Могат да се носят по-дълго от обикновен тампон. Когато има нужда от смяна се вадят, измиват се и се поставят отново.

Тампоните са вид морски гъби и са натурален продукт. Използват се подобно на менстралните чашки. За разлика от еднократните тампони не изсушават влагалището. Трябва да се мият толкова често, колкото се сменят обикновените тампони.

Превръзките за многократна употреба са направени от памучен плат и не предизвикват алергии. Приятни и меки са на допир. Перат се и могат да се използват дълго.

 

Кой продукт да избера

Това зависи изцяло от личните Ви предпочитания и нужди. Ако сте свикнали да използвате тампони за еднократна употреба, то менструалните чашки и тампоните за многократна употреба са идеален заместител. Може също така да ги комбинирате с превръзка за многократна употреба.

Ако ползвате дамски превръзки за еднократна употреба може да пробвате многократните. Направени са от памучен плат и са по-приятни на допир и при контакт с тялото.

 

Сравнителни таблици

Направили сме таблици, които сравняват различните марки и размери менструални чашки по различни показатели и могат да Ви помогнат в избора.

Дължина на чашките


Диаметър на чашките

 

 

Обем на чашките


Твърдост на чашките

 

Издутини в основата

Обратно към въпросите