Lila.bg лого


Кошница

Нямате продукти във Вашата кошница.

Междинна сума: 0,00 лв.

Менструални чашки Ladycup

 

Какво представлява чашката

LadyCup е нова менструална чашка, направена да бъде използвана подобно на тампон. По време на менструация, менструалната кръв се събира в менструалната чашка. LadyCup е направена специално от медицински силикон. Бактериите не могат да се задържат по нейната напълно гладка повърхност, тя не абсорбира течности и поради това не влияе на естествената вагинална среда.

 • 100% алтернатива на превръзките и тампоните за еднократна употреба
 • най-модерния продукт за дамска хигиена
 • лесно за употреба
 • с грижа за околната среда – чашката има живот до 15 години при правилна грижа и употреба
 • екологично и икономично – стойността на чашката се възвръща само след 5 месеца
 • силикон с максимална гъвкавост
 • оптимален размер и дизайн с гладка повърхност за по-лесна употреба и поддръжка
 • направена от най-висококачествения медицински силикон от Германия, който се използва изключително в медицината и хранителната индустрия

LadyCup Ви предлага най-модерния продукт за дамска хигиена. С LadyCup месечният Ви цикъл ще бъде по-приятен. LadyCup е съвкупност от оптимална форма с най-висококачествени материали.

LadyCup е създадена в чиста среда и покрива критериите за високо качество.

 

Кой размер да избера

Ladycup се предлага в два размера:

Small (малък) – препоръчва се за жени, които не са раждали или са под 25 години

 • диаметър 40 мм
 • дължина 46 мм
 • дължина на дръжката 19 мм
 • максимален обем 21,1 мл

Large (голям) – препоръчва се за жени, които са раждали или са на над 25 години

 • диаметър 46 мм
 • дължина 53 мм
 • дължина на дръжката 13 мм
 • максимален обем 34,3 мл
 

Как се използва

Почистете добре ръцете си преди да използвате LadyCup. Дезинфекцирайте LadyCup преди първата употреба. LadyCup може да се извари (за около 5 минути) или да се стерилизира в стерилизиращ разтвор. За по-лесно поставяне, особено при по-младите момичета/жени (които използват размер S) се препоръчва използването на лубрикант на водна основа. За да поставите/извадите чашката седящата/изправена позиция е удачна. Преди поставяне първо сгънете чашката два пъти по дължина. Поставете сгънатата чашка във вагината. При първото поставяне е важно да сте спокойни и отпуснати. Поради това може да опитате да поставите/извадите чашката по време, в което не сте в менструация. Това е удачно, за да намерите най-удобната за Вас позиция за поставяне/изваждане на чашката. След известно време ще свикнете с това действие и няма да представлява проблем. Поставянето/изваждането на LadyCup не е по-трудно от поставяне/изваждане на обикновен тампон.

Изпразвайте LadyCup 2-5 пъти на ден в зависимост от менструалното Ви течение. Чашката може да се използва до 12 часа без да се изважда.

При изпразване измийте чашката с вода. LadyCup може също така да бъде изварена или стерилизирана в стерилизиращ разтвор. Изборът Ви на почистване зависи от моментната ситуация.

Използваният материал – силикон, не причинява алергии. При използване на LadyCup рискът от бактериално заболяване се намалява и опасността от Синдрома на Токсичния Шок (СТШ) се предотвратява.

LadyCup е подходяща и за жени, които страдат от различни екземи, кожни алергии или алергии към тампони, или латекс. LadyCup е направена от абсолютно неутрален силиконов материал, който поддържа здравословна вагинална среда и не изсушава лигавицата.

LadyCup не е контрацептив. Използвайте само Вашата LadyCup.

LadyCup е подходяща за жени от всички възрасти. Може да се използва от момичета, които не са имали сексуален контакт или жени, които използват контрацепция (спирала или диафрагма).

 

Скъсяване на дръжката

Може да скъсите дръжката до предпочитаната от Вас дължина. Дръжката може да бъде и напълно премахната. Препоръчваме Ви да скъсявате дръжката постепенно докато откриете подходящата дължина. Внимавайте да не нараните долната част на LadyCup.

 

Грижа за чашката

Абсолютно гладката повърхност на LadyCup изисква лесна поддръжка. LadyCup няма никакви маркери отвътре или отвън, никакви символи или надписи.

Дръжте LadyCup в затворена памучна торбичка. Ако чашката се съхранява на място без ултравиолетово излъчване, LadyCup запазва естествения си, чисто „бял“ цвят за дълго време. Не поставяйте LadyCup в херметически затворен пакет. Изварявайте или стерилизирайте чашката в края на всеки месечен цикъл. Това, разбира се, е възможно да се прави и по време на самата менструация.

По време на менструация препоръчваме да измивате LadyCup с вода или използвайки неароматизиран сапун. Почиствайте чашката възможно най-бързо след нейното изпразване. В противен случай менструалната кръв може да засъхне и да затрудни почистването. Ако нямате достъп до вода може да избършете чашката с тоалетна хартия.

 

От какъв материал е направена?

Материалът се нарича течна силиконова гума и е от германска компания. LadyCup е получила "Сертификат за съответствие с USB биологични тестове, Класификация VI " (Bioservice – Scientific Laboratories).

 

Каква е разликата с другите менструални чашки

LadyCup има различен дизайн. За разлика от другите тя няма никакви надписи, символи или отбелязки по външната и вътрешната повърхност. Това прави поддръжката по-лесна. Формата и повърхността на долната част и на дръжката са направени специално за по-лесно изваждане/поставяне благодарение на издутините. Дебелината на силиконовия материал е избрана така, че да получи максимална гъвкавост и да осигури най-доброто усещане по време на употреба. Малките дупчици са направени за да предотвратят евентуално протичане.

 

Проблеми при поставянето и изваждането

Ако имате затруднения при поставянето на LadyCup може да навлажните чашката предварително с вода или лубрикант на водна основа. Пробвайте коя позиция е най-удобна за Вас (седяща, клечаща, на колене) по време, когато не сте в менструация. Цялостното отпускане е важно при изваждането. Пробвайте коя позиция за изваждане е най-удобна за Вас (седяща, клечаща) когато не сте в менструация. Може да си помогнете и като използвате вагиналните си мускули. Отделете чашката от вагиналната стена като използвате дръжката и издърпате LadyCup леко.

 

Употреба при спорт, пътуване или у дома

LadyCup е особено подходяща за всички активни жени. Ще я оцените по време на всякакъв спорт или дори пътуване.

 

Алергии

Няма доказани алергии, които са причинени от менструални чашки. LadyCup е подходяща да се използва от жени с чувствителна лигавица, които имат алергия към латекс. Ако забележите каквато и да е промяна в лигавицата на вагината извадете чашката и се свържете с лекар.

 

Обилна менструация

При обилна менструация изпразвайте LadyCup по-често от отбелязаното в инструкциите. Препоръчваме употребата на LadyCup заедно с превръзка.

 

Синдром на токсичния шок (СТШ)

До момента не са открити случаи на СТШ, причинени от употребата на менструални чашки. В случай, че получите СТШ извадете LadyCup незабавно и се свържете с лекар.

 

Бременност

Не използвайте LadyCup около периода на раждане, поради повишения риск от инфекции.

 

Първата менструация

LadyCup може да се използва безопасно още от първата менструация.

 

Употреба на Ladycup заедно с контрацептиви

LadyCup може да се използва заедно с диафрагма или спирала.

 

Колко често трябва да се изпразва Ladycup?

В зависимост от менструалното течение изпразвайте чашката при нужда. Обикновено това е 2-4 пъти през деня или веднъж през нощта (максимум 12 часа).

 

Употреба на Ladycup при ходене до тоалетната

Няма нужда да вадите LadyCup при ходене до тоалетната. Това е Ваше решение в зависимост от това как се чувствате. Ако чашката се размърда трябва да се постави правилно отново, за да няма протичане.

 

Ladycup и секса

LadyCup не може да се използва по време на сексуален контакт.

 

Употреба на стрелизиращ разтвор за почистване на Ladycup

Стерилизиращите таблетки ще стерилизират Вашата LadyCup за 15 минути. Освен това няма риск да се повреди чашката както при варене. Дезинфекциращите таблетки Milton се използват в болници вече над 30 години и антибактериалната им способност срещу всякакви микроби е клинично доказана. В допълнение към това, стерилизиращите таблетки Milton са по-ефикасни от изваряването, което е процес, в който не всички микроби се унищожават.

 

Използване на лубрикант за по-лесно поставяне

По време на първото поставяне и докато натрупате опит се препоръчва да използвате лубрикант. Използвайте само лубриканти на водна основа, за да се избегне повреда на силиконовия продукт. Препоръчва се употреба на лубрикант и за всички момичета/жени, които не са раждали все още.

 

Протичане на Ladycup

Проверете дали чашката е поставена правилно според инструкциите. Проверете дали LadyCup прилепва към вагиналната стена. Важно е чашката да се е разтворила напълно. Проверете като минете с пръст около целия ръб. Проверете малките дупчици за запушване и ги почистете ако е нужно.

 

Обратно към въпросите