Lila.bg лого


Кошница

Нямате продукти във Вашата кошница.

Междинна сума: 0,00 лв.

Менструални чашки Lily cup

Коя чашка Lily Cup е най-подходяща за мен?

Начинаещи: Ако използвате менструална чашка за първи път, то Lily Cup One е чудесен вариант! По-твърдият ръб и пръстенът за изваждане я правят идеални за начинаещи, тъй като улесняват разтварянето, получаването на вакуум и изваждането.

Възраст: За по-млади момичета, които имат менструация от скоро препоръчваме основно Lily Cup One или Lily Cup Compact поради по-малките им размери. Въпреки това телата на всички са различни и само Вие може да прецените коя чашка ще Ви пасне по-добре.

Течение: Lily Cup Classic е чудесна за всички степени на течение: от оскъдно до много обилно. Lily Cup Compact е най-добра за леко до средно течение. Бихте могли да я използвате и ако имате обилно течение, но ще се налага да я изпразвате по-често.

Височина на цервикса: По принцип колкото по-близко е цервиксът до изхода на вагината, толкова по-къс е вагиналният канал и това може да има значение при използването на менструална чашка. Жените с нисък цервикс може да намират Lily Cup Compact за по-удобна, тъй като е по-къса. Lily Cup Compact и Lily Cup Classic могат да бъдат скъсени, но внимавайте да не повредите чашката. Повече информация може да прочетете тук.

 

Как да изберете правилния размер

Докато Lily Cup One е в един универсален размер, който пасва на почти всички жени, то Lily Cup Compact и Lily Cup Classic се предлагат в два размера: А и В. 

  • Размер А се препоръчва за жени, които не са раждали или са раждали с цезарово сечение.
  • Размер В се препоръчва за жени, които са раждали по естествен път или такива, които са диагностицирани със слаби мускули на тазовото дъно.

Девственост: Препоръчваме Lily Cup One, Lily Cup Compact или Lily Cup Classic в размер А за тези, които са девствени. Ако имате притеснения относно девствената ципа може да се консултирате с лекар преди употреба.

Раждане: Раждането често може да окаже влияние върху формата на вагината и да отслаби тазовото дъно. Размер В се препоръчва за жени, които са раждали по естествен път.

Тонус на тазовото дъно: Мускулите на тазовото дъно познати още като вагинални мускули играят важна роля при носенето на менструална чашка тъй като те определят ширината на вагиналния канал и са мускулите, които държат чашката на място. Като всяка друга мускулна група с остаряването те губят еластичност и често се повлияват от бременност или хормонални промени. Ако знаете, че имате слаби мускули на тазовото дъно (например ако изпускате урина или сте загубили вагинален тонус) препоръчваме да използвате размер В.