Lila.bg лого


Кошница

Нямате продукти във Вашата кошница.

Междинна сума: 0,00 лв.

Менструални чашки Ruby Cup

Предимства

Здраве

Ruby Cup е по-здравословна и безопасна от тампоните за поддържане на естествения бактериален баланс във вагината. Тя събира менструалната кръв вместо да я абсорбира, което означава, че не причинява сухота и няма остатъчни влакна. Направена е от 100% медицински силикон и не съдържа вредни абсорбиращи гелове, добавки или парфюми. За разлика от тампоните няма странични ефекти и опасност от Синдрома на Токсичния Шок.

Намалява разходите

Менструалната чашка е много достъпна алтернатива на тампоните и другите еднократни продукти за дамска хигиена. Това е еднократна инвестиция – една чашка Ruby Cup ще Ви спести много пари ако я използвате правилно. С Ruby Cup вече няма да се налага да купувате превръзки и тампони всеки месец.

Социална мисия

Менструацята и високата цена на продуктите за дамска хигиена карат момичетата, които живеят в бедност, да пропускат училище, с което допринасят за многото прекъснали ученици. С всяка покупка Ruby Cup дават чашка на ученичка в нужда, за да може тя да се отдаде на образованието си без да се тревожи как ще се справя с цикъла си през следващите 10 години.

Екологична

Средно всяка жена използва 12 000 тампона или превръзки през живота си. Когато закупите Ruby Cup оказвате положително въздействие върху околната среда като напълно елиминирате отпадъците от еднократните продукти.


Как се използва

В началото

Когато използвате Ruby Cup за първи път бъдете търпеливи. Може да са нужни един или два менструални цикъла, за да се почувствате напълно комфортно с менструалната чашка, но когато веднъж свикнете ще се изненадате колко удобна е. Няма да усещате Ruby Cup докато я носите и ще може да се движите свободно.

Поставяне

  1. Винаги измивайте ръцете си преди да поставите Ruby Cup.
  2. Сгънете чашката във формата на буквата „С“ или натиснете едната страна на стената надолу към основата, за да се образува триъгълна форма.
  3. Нежно вкарайте менструалната чашка във вагината (ще се формира вакум когато чашката се разгъне).
  4. Използвайте пръст за да проверите дали чашката се е отворила напълно вътре.

Съвети

Вашата Ruby Cup седи по-ниско от тампон. Ако дръжката е твърде дълга когато чашката стои удобно може да я скъсите използвайки ножица. Ruby Cup може да се поставя или изважда в клекнало положение, докато сте изправени или на колене. Вкарайте я по диагонал нагоре и назад (вагината е наклонена нагоре към гърба Ви). Ако изпитвате затруднения може да използвате лубрикант на водна основа, за да се плъзне по-лесно. Не използвайте продукти на маслена основа, тъй като могат да повредят силикона.

Изваждане

  1. Винаги измивайте ръцете си преди да извадите Ruby Cup.
  2. Внимателно хванете дръжката с пръсти и използвайте стомашните мускули, за да избутате Ruby Cup надолу докато пръстите Ви могат да стигнат основата на чашката. Натиснете стените на чашката навътре, за да се освободи вакумът, а след това внимателно издърпайте чашката и я изпразнете. Ако се затруднявате да извадите чашката или не можете да я достигнете изчакайте малко и напънете като използвате стомашните и вагиналните мускули, за да слезе чашката по-надолу.
  3. Менструалната чашка трябва да се изпразва на всеки 4 до 12 часа в зависимост от силата на менструалното Ви течение. След изпразване измийте Ruby Cup с чиста вода преди да я поставите отново. Ако нямате достъп до вода може да избършете чашката с тоалетна хартия и да я поставите.

Почистване

За да дезинфекцирате своята Ruby Cup я измийте старателно и я изварете за 5 минути. Уверете се, че чашката е изцяло под водата докато се изварява.
За да предотвратите промяна в цвета трябва да почистване чашката с малка четка (като четка за зъби) и вода. Обърнете особено внимание на малките дупчици и надписите. Достатъчно е да правите това веднъж в месеца и е добре да го правите преди изваряването на чашката.

Почистване със стерилизатора

Стерилизаторът Ruby е идеален за почистване на Вашата Ruby Cup между отделните менструални цикли. Може да изварите и дезинфекцирате Вашата Ruby Cup в стерилизатора използвайки микровълнова или фурна.

Съхранение

Дръжте своята Ruby Cup в нейната торбичка между отделните менструални цикли, тъй като е направена от хигиеничен, дишащ  материал. Не съхранявайте чашката в затворен контейнер без въздух.